• 21.6.2024 21.06

Kuhmon Ilmailukerho r.y.

Perustettu 1959

Vettä ja aurinkoa ilmailutapahtumassa

heinä 17, 2011

Kuhmon Fly-In ja ilmailutapahtumassa toi kentälle viisi lentokonetta, radio-ohjattavia helikoptereita ja lentokoneita sekä parisataa ilmailusta kiinnostunutta kuhmolaista.

Aamupäivällä sää oli suorastaan surkea. Reijo Heikkisen uurnanlaskuun klo 10 osallistui 7 kerhon perustajajäsentä ja varsinainen tapahtuma alkoi vesisateessa klo 11. Sadekelistä huolimatta kiinnostuneita riitti pyörähtämään kentällä. Keli huononi koko ajan pilvien lähestyessä maata kunnes iltapäivällä klo 14.45 taivas yhtäkkiä aukeni ja kelistä tuli mitä mainioin – lentotoiminta pääsi alkamaan.

Paikalla olivat Kuhmon Ilmailukerhon oman koneen Atec Zephyr OH-U555 lisäksi Juha Piiraisen Cessna 150 OH-CGD, Jaakko Kyllösen paikalle lentämä yksityinen Experimental-Cessna OH-CKT, Pudasjärveltä erikoinen Sonerai 2 OH-XPW ja Sotkamosta Teuvo Okkosen Jabiru-ultrakevyt OH-U503. Joitain koneita oli matkalla tapahtumaan, mutta aamupäivän sää esti lähestymisen Kuhmoon ja ne joutuivat kääntymään takaisin.

Kuhmolaisten helikopteriharrastajien kopterit esittivät hurjia temppuja ja pahimpien sateiden aikaan toimintaa esiteltiin makkarateltassa simulaattorilla.
Säästä huolimatta tunnelma oli mukava ja iltapäivän aurinko pelasti paljon.

Ensi vuonna harkitaan kaksipäiväistä tilaisuutta ja selvitetään mahdollisuutta hankkia paikalle yleisölennätys, sen verran paljon kiinnostuneita lennätyskyselijöitä oli paikalla päivän mittaan. Nyt voitiin lennättää vain lupakirjakurssille menossa oelvia ja siitä kiinnostuneita Kuhmon Ilmailukerhon jäseniä.

Juttua ja kuvia myös http://ilmailu.blogspot.com/2011/07/kuhmo-fly-in-2011.html