• 13.7.2024 3.43

Kuhmon Ilmailukerho r.y.

Perustettu 1959

Kuhmo fly in – lisäinfoa

heinä 9, 2015
Ilmoittautuneita koneita on nyt jo lähes 30 ja sää näyttäisi pe-iltana ja lauantaina sallivan jopa ilmailutoiminnan. Itse yritän päästä jo tänään illalla kuuroja väistellen Malmilta Kuhmoon. Hotelli Kainuusta voi edelleen kysellä huoneita, sunnuntaihin asti on varmaan tilaa, myös Hotelli Kalevala voi auttaa ja paikallisten sohville mahtuu hätätilassa. Hotelli Kalevalan edessä voi parkkeerata vesikoneitakin veteen, keskustassa taas on vieraslaituri josta pääsee suoraan kalateltalle.
Kuhmon kenttä on jyrätty ja hyvässä kunnossa, mutta tänä aamuna sade oli saanut aikaan lammikoita kiitotien reunoille 12 päähän. Tämä saattaa tietenkin myös pehmentää pintaa. 30 pää on kuiva ja kova, joten lännestä lähestyessä kannattaa kosketuskohtaa tähdätä vesilammikoiden taakse. Merkitään sinne märän ja kuivan raja jollain keinolla.
Kuhmossa on nyt näytillä myös Ilmailuliiton Kotkanpoika-patsas, joka myönnettiin Kuhmon ilmailukerholle aktiivisesta toiminnasta. Sitä saa sivellä kentällä pitkin tapahtumaa. Kentältä on maksuton kuljetus keskustaan ja takaisin lauantaina klo 10-15 ja bensa-ym-kyytejä saa joustavasti sen kun kysyy. 98E/V-power löytyy heti ja lähimmät 100LL-hanat ovat Joensuussa (Fuelpro) ja  Kajaanissa. Hätätilassa Kajaanista haetaan kyllä sen verran, että pääsee. Kentällä on perusbuffet ja keskustassa ravintoloita moneen makuun.
Trafin kaverit esittelevät harrasteilmailun turvaprojekteja ja mukana on myös valvonnasta tod.näk. vanhat tutut Jarmo Selonen ja Pekka Hiltunen. Heille on varattu myös puheenvuoro, jossa he kertovat valvonnan tarkoituksesta ja tuloksista.
Tänä vuonna tarkastuksia ei tehdä saapumisissa vaan neuvontapisteessä hallirakennuksen sisällä, Trafille varatulla esittelyalueella. Siellä voi käydä tutustumassa muutenkin päivien mittaan viranomaisen toimintaan. Käyttehän näyttämässä koneen ja omat paperinne  siellä niin päästään tähän käytäntöön yleisemminkin näissä ilmailutapahtumissa. Onhan se nyt mukavampaa kuin yrittää kaivaa lupakirjaa takataskusta ja samalla työntää konetta kaatosateessa parkkiin.
Tilaisuuden yhtenä experimental-teemana on tänä vuonna Van’s RV. Näistä laadukkaista rakennussarjoista on ilmaan saatu jo 9000 konetta! Toivotaan, että saamme paikalle mahdollisimman monta RV:tä – ainakin 5 on ilmoittautunut. Koneesta löytyy tietoa tästä  artikkelista http://ilmailu.fi/node/881 ja yhden tällaisen hankinnasta http://ilmailu.blogspot.fi/2014/11/rv-6-espanjasta-osto-ja-alkumatka.html.
Nyt on siis hyvä mahdollisuus kuulustella todellisia rakentajia. Lauantaina  esitellään myös ”laiskan miehen” vaihtoehtoa, valmiina ostamista ulkomailta.
Säätieto ja -ennuste näyttävät vaihtelevan lähes tunneittain, tutkitaan tarkkaan ajantasaisia tietoja ettei tule vaaraa. Reittejähän Kuhmoon on itä- ja länsikautta useampiakin. Ilmoitelkaa 123.500 viitisen minuuttia ennen saapumista niin kerrotaan yleisöllekin, mitä sieltä tulee.
Nähdään viikonloppuna Kuhmossa!