• 21.6.2024 19.25

Kuhmon Ilmailukerho r.y.

Perustettu 1959

Kuhmo Fly In 2016 – 30 lentokonetta vieraili Kuhmossa

heinä 12, 2016

Kuhmossa kävi 30 lentsikkaa – kiitokset kaikille osallistujille!

Lauantain sää oli aamulla huono. Muutama kone taisteli tiensä ympäri ja läpi höyrypilvien. Pilvikatto oli puolillepäivin asti 500-800 jalkaa maan pinnasta ja vettä tihuutti. Sitten kuin taikaiskusta klo 13.15 sade häipyi itään ja pilvikatto nousi ensin 1500ft ja sitten kokonaan yläjalkoihin. Ehkä eniten jäi harmittamaan Safir, joka oli jo lähestymässä kenttää kun sumu esti sen saapumisen – kiitos yrittämisestä kuitenkin!

Tänä vuonna koneita oli Malmin lisäksi ainakin Nummelasta, Forssasta, Salosta, Porista, Kokkolasta, Kauhajoelta, Oulusta, Kuopiosta, Iisalmesta, Rautavaaralta, Haapavedeltä, Hallista, Ilomantsista ja Kajaanista. Lauantai-illan tanssit vetivät lähinnä paikallista porukkaa. Sunnuntaina kävi vielä 7 uutta konetta, kun keli oli hyvä. Molempina päivinä oli tarjolla järvituoretta lohikeittoa, kahvia, munkkeja, lettuja ym. kuten aina. Simulaattori toimi kohtuullisesti ja ilmailua harjoitettiin pitkin päivää. Simulaattori siirretään syksyllä kaupungin nuorisotiloihin harjoitus-, esittely- ja koulutuskäyttöön.

Esitykset kiinnostivat taas, Jokke Sucksdorff ja Toma kertoivat EUT-toiminnasta, TOMA avasi Air Navigation Pron salaisia ominaisuuksia, Matti Kuosmanen esitteli EasyVFR:n toimintaa ja minä kerroin lyhyesti Experimental-lentelystä ulkomailla. Tämä viimeisin esitys löytyy täältä: Kuhmo_esp_ulkom[1]

Tapasimme perjantaiaamuna kaupungin johtoa kentän kehittämiseksi mm. päällystämällä, ja asiaa ainakin tutkitaan. Vinkit EU-rahoituksesta tervetulleita.

Ensi vuodeksi suunniteltiin fly inin yhteyteen ilmailutavaroiden kierrätys-osto-myynti-mahdollisuutta, mutta siitä tarkemmin kunhan ajankohta selviää.

Kiitokset vielä kerran kävijöille ja valittelut niille, jotka jäivät säähän matkalle