• 21.6.2024 21.32

Kuhmon Ilmailukerho r.y.

Perustettu 1959

Yhdeksäs Kuhmo Fly In oli menestys – sää suosi kerrankin tapahtumaa

heinä 11, 2017

Kuhmosta muodostunut merkittävä harrasteilmailupaikkakunta

Kuhmon yhdeksäs peräkkäinen Fly In -tapahtuma oli menestys, kun 64 ilma-alusta ja lähes 2000 ihmistä kokoontui viikonlopun aikana Kuhmon kunnostetulle lentokentälle. Pelkästään lauantain aikana kentällä vieraili parisataa autoa ja toistatuhatta ihmistä, kun maksuttomat bussikuljetukset kulkivat Kuhmon keskustasta lentokentälle.

Kuhmon tapahtuma saa sijaintinsa ansiosta liikkeelle ilmailijoita liikkeelle koko Suomesta, kun sekä pohjoisen että etelän lentäjillä on paikalle kohtuullinen lentomatka. Edustettuina olivat etelästä mm. Pori, Forssa, Nummela, Räyskälä ja Helsinki-Malmi, Pohjanmaan ilmailu mm. Kauhajoelta, Ylivieskasta ja Oulun seudulta mutta myös pohjoinen alue Pudasjärveltä ja Rovaniemeltä asti. Olipa paikalla lentokone Ilomantsistakin, aivan itärajalla sijaitsevalta yksityiseltä lentokentältä.

Tilaisuudessa oli ilmailuaiheisia luentoja, elokuvia Kuhmon ilmailukerhon historiasta ja monimuotoista ilmailutoimintaa. Varjoliitäjät sopivat hyvin lentotoiminnan väleihin, kun lentäjät noudattivat ilmailumääräyksiä tarkasti. Mukana oli myös liikenteen turvallisuusvirasto Trafin asiantuntijoita, jotka tarkastivat koneiden dokumentteja ja yleiskuntoa. Taustaltaan lentokonemekaanikkoja olevat asiantuntijat antoivat myös vinkkejä kunnossapitoon ja huoltoon. Merkittäviä poikkeamia ei tilaisuudessa löytynyt niin lentokoneista kuin järjestelyistäkään, jotka saivat myös viranomaisilta kiitosta.

Kuhmon ilmailukerho on perustettu vuonna 1959. Tällä hetkellä Kuhmon lentokenttä on viiden lentokoneen kotikenttä. Kuhmon saavutettavuuden takaamiseksi pyritään lentokentälle saamaan kestopäällyste. Tämä olisi myös hyvä tuki erämatkailun, Kuhmon Kamarimusiikin ja yleisen liikkumisen parantamiselle. Kuhmon lentokenttä soveltuisi hyvin mm. Rajavartioston vartiolentolaivueen lentokoneille ja tiedä mitä ilmailun nopea kehittyminen sähköiseen suuntaan tuo tullessaan.

Kuhmoon pääsee näin – klikkaa linkkiä.