• 21.6.2024 20.07

Kuhmon Ilmailukerho r.y.

Perustettu 1959

Kuhmon ilmailulle jälleen merkittävä tunnustus

helmi 25, 2018

Suomen Ilmailuliitto on myöntänyt Kuhmon ilmailukerhon sihteeri Jaakko Kyllöselle Sammon haarikka -kiertopalkinnon. Se myönnetään vuosittain henkilölle, joka on pitkäaikaisella ja ansiokkaalla työllään edistänyt suomalaista harrasteilma-alusrakentamista, antiikki- tai museorakentamista tai muulla tavalla edistänyt merkittävästi näitä aloja.

 

Jaakko Kyllönen on itse suunnitellut ja rakentanut lentokoneen. Suunnittelu kesti viisi vuotta ja rakentaminen viisi vuotta. Lopputulos ”Iimu” ansaitsi hänelle vuoden rakentajapalkinnon 1983. Sen jälkeen Kyllönen on jatkanut rakentelua uusien projektien parissa ja toiminut valvojana useissa hankkeissa.

 

Jaakko on toiminut useita vuosia Kuhmon ilmailukerhon sihteerinä auttaen ja kannustaen paikallisia ilmailjoita ultrakevytilmailussa, työskennellen aktiivisesti Kuhmon fly in -järjestelyissä, Kuhmon kerhotoiminnassa ja yleisesti ilmailussa.

Kymmenes Kuhmo Fly In järjestetään 14.7.2018 ja on Suomen ilmailuliiton virallinen rakentajatapahtuma, Experimental-kesäpäivä.

 

Kuhmon ilmailukerho on saanut viime vuosina useita arvokkaita tunnustuksia Suomen yleis- ja harrasteilmailun edistäjänä. Vuonna 2015 kerho sai Suomen Ilmailuliiton Kotkanpoika-palkinnon erityisen tuloksellisesta työstä ilmailun edistämiseksi. Vuonna 2016 Kuhmoon tuli Kar-Airin kiertopalkinto, joka myönnetään kerholle jonka moottorilentotoiminta on ollut erityisen tuloksellista. Lentokentän kunnostamiseen on varauduttu kaupungin vuoden 2018 talousarviossa, ja rahoitusta etsitään valtion ja EU:n tahoilta.

Kuhmon ilmailukerhon kevätkokous järjestetään lauantaina 03.03.2018 klo 11.00 alkaen Kuhmon Kelolla. Tarjolla on ainakin kahvia ja pullaa. Myös kaikki uudet ja tulevat jäsenet tai muuten vain kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita.

Sammon Haarikka