• 13.7.2024 1.52

Kuhmon Ilmailukerho r.y.

Perustettu 1959

Jaakko Kyllöselle Suomen Ilmailuliiton hopeinen ansiomerkki

marras 26, 2022
Jaakko Kyllönen on kokenut experimental-lentokoneiden rakentaja ja hän on avustanut lukuisia rakentajia näiden projekteissa joko neuvonantajana tai valvojana. Hän  on toiminut pitkään  myös Kuhmon Ilmailukerhon sihteerinä.
Jaakko Kyllönen on kokenut experimental-lentokoneiden rakentaja ja hän on avustanut lukuisia rakentajia näiden projekteissa joko neuvonantajana tai valvojana. Hän on toiminut pitkään myös Kuhmon Ilmailukerhon sihteerinä.

Kuhmon Ilmailukerhon sihteeri Jaakko Kyllöselle on myönnetty Suomen Ilmailuliiton hopeinen ansiomerkki numero 1072. Ansiomerkki annetaan tunnustuksena Suomen siviili-ilmailun hyväksi suoritetusta työstä tai saavutuksesta.

Tunnustus luovutettiin Kyllöselle lauantaina 26. marraskuuta kerhotila Nousukiidossa järjestetyn Suomen Ilmailuliiton Pulja-tapahtuman yhteydessä.

Ilmailutapahtumien järjestämiskokemusten keskustelutilaisuuteen osallistui yhteensä noin 60 ilmailijaa, joista runsaat 40 etäyhteyden kautta.

Jaakko Kyllönen on johtanut kesällä 2022 hanketta, jossa Kuhmon lentokentälle on rakennettu aurinkovoimalaitos. Hän on toiminut aktiivisesti vuosia yleisesti ja erityisesti Kuhmossa siviili-ilmailun hyväksi.

Kyllönen on ollut Kuhmon Ilmailukerhon sihteerinä jo useita vuosia ja hän on pitänyt yllä hyvää ilmailuhenkeä oman ja muiden kerhojen jäsenten keskuudessa.

Jaakko Kyllöselle on myönnetty Suomen Ilmailuliiton pronssinen ansiomerkki vuonna 1994 (Oulun moottoriliitäjät). Suomen Ilmailuliitto on myöntänyt Jaakko Kyllöselle hopeisen ansiomerkin 20. syyskuuta 2022 (Kuhmon Ilmailukerho).