• 21.6.2024 20.34

Kuhmon Ilmailukerho r.y.

Perustettu 1959

Kuhmo Fly In on jälleen Ilmailuliiton experimental-kesäpäivä

touko 23, 2024


16. Kuhmo Fly In 13.7.2024 – SIL Experimental-kesäpäivä
Kuhmo fly in lähestyy vauhdilla!


Tervetuloa kaikki vanhat kaverit ja uudet kävijät – nyt on korkea aika tulla tutustumaan Kuhmoon ja mainioon Fly Iniimme, jos et vielä ole ehtinyt siellä käydä! Tämän vuoden tapahtumasää on huomattavan paljon parempi kuin viime vuonna. Huonompi se ei nimittäin voi olla, vettä satoi aika paljon.

Kaikki mukaan – ilmoittaudu tai ilmesty paikalle muuten vain!

Tilaisuus on lentäen osallistujille maksuton – ei pakollisia laskeutumis- tai pysäköintimaksuja. ilmoittaudu tästä – www.kuik.fi/fly-in. Ilmoittautuminen ei ole pakollista mutta helpottaa järjestelyjä, tule toki muutenkin jos satut liikkumaan seudulla. Reitin voit suunnitella vaikkapa näiden vinkkien perusteella – https://www.kuik.fi/wp-content/uploads/2017/06/kuhmoon2017.pdf 

Voit liittyä myös tapahtuman WhatsApp-ryhmään tämän linkin kautta: https://chat.whatsapp.com/LCBwo5Ibx75GrOhEV54Mf9 

Nuorisoleiri pe-la (-su)

Nyt on hyvä hetki ottaa mukaan ja kannustaa kiinnostuneita nuoria Fly Inin aluksi järjestettävälle nuorisoleirille. Perjantaista klo 15 alkavan leirin ohjelma ja ilmoittautuminen löytyvät https://www.kuik.fi/2024/ilmailukerhon-nuorisoleirin-ilmoittautuminen-avattu/ 

Ohjelmassa on ilmailuesittelyä, lentokonetekniikan esittelyä, lyhyt lentoretki KuIK-lentsikalla, simulaattoritehtäviä ja iltasella nuotiota! Tarkoitus on rakentaa myös yksi Toka-liidokki yhdessä illan aikana. Leiri maksaa osallistujille 10€ sisältäen ohjelman lisäksi ruoat ja majoituksen puolijoukkueteltassa tai kerhotila Nousikiidossa, makuupussi tai muuta pehmeää mukaan.

Kyllä lentäjätkin saavat olla pe-iltana nuotiolla kertomassa hyviä lentojuttuja ja nuoret saavat jäädä kentälle leireilemään sunnuntaihin asti, onhan lauantaipäivä varsinainen fly in. Mukavaa puuhaa löytyy silloinkin kaikille nuorille lentsikoiden ja lentäjien parissa.

Juhlavuosi ja palkintoja rakentajille

Kuhmon ilmailukerho täyttää tänä vuonna 65 vuotta. Juhlan kunniaksi kentälle ollaan rakentamassa lisää lentokonehalleja ja muitakin ilmailua tukevia palveluita. Kentällä on nyt lentokoneiden lisäksi myös aktiivista helikopteritoimintaa. Näistä kuulet tarkemmin kentällä fly inin aikana. 

Kuhmo Fly In on myös Suomen Ilmailuliiton Experimental-kesäpäivä. Rakentajapalkinnon tavoittelijoita odotetaan jännityksellä – tervetuloa kaikki koneet, jotka ehtivät valmistua tapahtumaan mennessä!

Esityksiä on paljon

Tänä vuonna esittelyssä on useita mielenkiintoisia rakennusprojekteja: Rallye-kunnostus (Ossi Salo), Vinkan tekniikka ja siviilirekisteröinti (Pentti Lahti) sekä RV-7A-koneen vinyylipinnoitus (Niko Lamberg). 

Avainpuhujana on Oulun ammattikorkeakoulun sähkölentämisen projektia johtava Kimmo Paajanen: OAMK on saanut erittäin merkittävän rahoituksen sähkölentämisen tutkimiseen, lentokoneen ja dronen hankkimiseen sekä latausinfran rakentamiseen. Jutellaan sitten minkälaisia mahdollisuuksia sähköisillä ratkaisuilla voisi olla esim. experimental-piireissä – onhan niiden saapuminen hyvin todennäköistä ennemmin tai myöhemmin.

Sähköihin liittyen on luvassa myös Jarmo Hakalan käytännön vinkkejä johtojen ja letkujen kiinnittämisestä lentokoneissa. Lopuksi Ismo Aaltonen avaa viime kesän kuolemaan johtaaneen Selänpään onnettomuuden tutkintakertomuksen.

Ajantasainen ohjelma löytyy www.kuik.fi/fly-in 

Kentälle ja kentältä pääsee hyvin

Kentällä on perinteiseen tapaan puhvetti ja kuljetukset keskustaan järjestetään. Matkaa on noin 5 kilometriä. Autoja saa tarvittaessa kerholaisilta lainaan, jos on liikkumistarpeita. Polttoainetta (98 V-Power ja diesel) on saatavana joustavasti, ja sitä haetaan Shelliltä lisää tarpeen mukaan. Avgasia pyritään saamaan tällä kertaa saada myös myytäväksi, mutta muut  lähimmät tankkauspaikat ovat Joensuu ja Kanairin polttoaineverkosto  https://www.kanair.fi/category/10/ilmailupolttoaineet–aviation-fuel . 

Kentällä on hyvin pysäköintitilaa lentokoneille ja autoille. Kentälle voi tulla myös asuntoautolla tai oman teltan kanssa. Kentällä on tapahtuman ajan jatkuva päivystys. Siisti puusee ja keittiö kerhotila Nousikiidossa löytyvät. Keittiöön tulee juokseva vesi läheisestä lähteestä ja siellä on käytettävissä liesi ja mikroaaltouuni. Kentällä voi yöpyä teltassa tai kerhotilan sohvilla – nopeat saavat sieltä patjapaikat.

Majoitus Kuhmossa

Majoitusta löytyy Kuhmosta lentokentän telttailun lisäksi moneen lähtöön hotelleista mökkeihin. Paras listaus löytyy sivustolta VisitKuhmo. 

Perjantaina saapuvien on myös hyvä syödä illalla. Kaikki ovat tervetulleita grillailemaan kesäpihallemme Piilolantie 22 klo 18 tai vaikkapa ravintolateltoille Lammasjärven rantaan. Baari Villipeura on myös auki hotelli Kainuun yhteydessä, samoin Kalevala-hotellin ravintola ja onhan Kuhmossa muutakin tarjolla – ks www.visitkuhmo.fi

Lauantaina on varsinainen tapahtumapäivä, katso ohjelma netistä. Illan juhlaillallinen on keskustan rantateltalla, jossa myös palkinnot jaetaan. Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan kuppilatiimailemaan.

Sunnuntai on varattu kotimatkoille – matkalla on hyvä pistäytyä kaikilla pikkukentillä, niitähän löytyy Suomesta paljon!

Tervetuloa Kuhmoon!

Lisätietoja myös puhelimitse:
Jaakko Kyllönen, sihteeri, 040 – 1612490
Timo Hyvönen, fly in -tiedotus, 050 – 374 8371 
Risto Korhonen, puheenjohtaja, 0400- 382 106

Kannattaa osallistua myös muihin kesän ilmailutapahtumiin https://www.ilmailuliitto.fi/tapahtumat/ 

 Copyright © 2024 Kuhmon Ilmailukerho, All rights reserved.


Etkö halua KuIK-viestejä? Poistu jakelulistalta