• 21.6.2024 21.30

Kuhmon Ilmailukerho r.y.

Perustettu 1959

Ilmailukerhon pitkäaikainen jäsen Seppo Jalkanen on kuollut

syys 1, 2014

seppoj

Seppo Jalkanen

 Autoilija, ilmailija s. 17.6.1938 k. 13.8.2014

Seppo Ilmari Jalkanen kuoli tapaturmaisesti 76-vuotiaana Kuhmossa 13. elokuuta 2014. Hän oli syntynyt Suonenjoella 17. kesäkuuta 1938.

Jalkanen oli ammatiltaan autoilija ja hän jatkoi työntekoa kuolemaansa asti. Hän oli innokas ilmailija ja Kuhmon ilmailukerhon pitkäaikainen työmyyrä.

Seppo Jalkanen aloitti ilmailuharrastuksen Kuhmon lentokentällä 1970-luvulla. Hän osallistui aktiivisesti kaikkiin kentän talkoisiin. Ensimmäiset koululennot hän ehti lentää Kuhmon Ilmailukerhon Rhönlerchellä ja yksinlennot elokuussa 1979 Blanikilla. Lupakirjatarkastuslennon hän lensi Kuhmossa jäältä keväällä 1980. Harraste ulottui myös moottoripurjelentoon.

Autoilijana kertynyt tekninen osaaminen oli arvokas apu, kun purjelentokoneiden vintturia rakennettiin, käytettiin ja ylläpidettiin. Jalkanen asui kentän lähellä ja oli aina mukana, kun kentällä tapahtui. Jos jokin asia oli vaikea, Seppo sanoi vain, että ”annappa minä kokkeilen”– ja yleensä homma aina onnistui. Kerhon kokouksia pidettiin ja kuppilatiimaa kerättiin usein Jalkasen mökillä.

Vaikka ilmailukerhon toiminta hiljeni pitkäksi aikaa 90-luvulla, ilmestyi Jalkanen taas kentälle kun toiminta virisi 2010-luvulla. Hän nautti selvästi siitä, että ilmailutoiminta Kuhmossa piristyi uudestaan. Hän oli innolla mukana viime vuosien fly-in-järjestelyissä hoitaen usein ne pienet hommat, joita kukaan muu ei ryhtynyt tekemään. Kesän 2014 tapahtumassa hän puuhasi aamusta iltaan joka paikan apumiehenä.

Seppo Jalkasta jäivät kaipaamaan vaimo, kaksi aikuista lasta perheineen ja suuri joukko kuhmolaisia ilmailijoita. Lento jatkuu siellä pilvien päällä.

Timo Hyvönen
Tero Karppinen
Jaakko Kyllönen
Kirjoittajat ovat Seppo Jalkasen lentäjätovereita.