• 13.7.2024 1.55

Kuhmon Ilmailukerho r.y.

Perustettu 1959

Kotkanpoika tuli Kuhmoon

maalis 21, 2015

Suomen ilmailuliitto on myöntänyt Kuhmon Ilmailukerholle Kotkanpoika-kiertopalkinnon 2015. Kiertopalkinto luovutetaan liiton vuosikokouksessa sille ilmailukerholle, jonka toiminta on edellisen toimintavuoden aikana ollut erityisen tuloksellista.

Suomen Ilmailuliiton hallitus perusteli valintaa aktiivisella yleis- ja harrasteilmailun edistämisellä ja kiitti erityisesti Kuhmo fly in -tapahtuman pitkäjänteisestä kehittämisestä. Experimental-toiminnan virkistäminen hyvällä fly-inillä nähtiin yleisesti arvokkaaksi.

Perusteissa mainittiin myös ilmailun nostaminen yleisesti Kuhmon ja kuhmolaisten tietoisuuteen, mikä on pienellä paikkakunnalla arvokasta. Lisäksi yleinen ilmailun mahdollistaminen Kainuussa kunnostamalla lentokentän infrastruktuuri ajan tasalle nähtiin arvokkaana.

Kuhmon Fly in -tapahtuma on järjestetty 2000-luvun alkupuolelta lähtien ja siitä on muotoutunut Pohjois-Suomen johtava ilmailutapahtuma.

kotkanpoikaSuomen Ilmailuliiton puheenjohtaja Petteri Tarma luovutti Kotkanpojan. Vastaanottajana oli KuIKin puolesta Timo Hyvönen.