• 21.6.2024 19.29

Kuhmon Ilmailukerho r.y.

Perustettu 1959

Kuhmo Fly In 9.7.2022 – nuorisoleiri jo perjantaista 8.7. alkaen – ohjelma päivitetty

kesä 6, 2022

Kuhmo fly in lähestyy vauhdilla! Tervetuloa kaikki vanhat kaverit ja uudet kävijät – nyt on korkea aika tulla tutustumaan Kuhmoon ja mainioon Fly Iniimme, jos et vielä ole ehtinyt siellä käydä! Ilmoittaudu tästä – www.kuik.fi/fly-in

Kuhmon lentokenttä täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Aikanaan se oli Suomen ensimmäinen ja ainoa kerhotyönä rakennettu lentokenttä. Ensimmäinen pyöräkone laskeutui Kuhmoon elokuussa 1962. Kerhon alkuaikoihin voi tutustua tässä leikekirjassa.

Nuorisoleiri pe-la (-su)

Nyt on hyvä hetki ottaa mukaan ja kannustaa kiinnostuneita nuoria Fly Inin aluksi järjestettävälle nuorisoleirille. Perjantaista 8.7.2022 klo 16 alkaen.

Ohjelmassa on ilmailuesittelyä, lentokonetekniikan esittelyä, lyhyt lentoretki KuIK-lentsikalla, simulaattoritehtäviä ja iltasella nuotiota! Leiri maksaa 20€ sisältäen ohjelman lisäksi ruoat ja majoituksen puolijoukkueteltassa, makuupussi tai muuta pehmeää mukaan. Kyllä lentäjätkin saavat olla pe-iltana nuotiolla kertomassa hyviä lentojuttuja ja nuoret saavat jäädä kentälle leireilemään sunnuntaihin asti, onhan lauantaipäivä varsinainen fly in. Mukavaa puuhaa löytyy silloinkin kaikille nuorille lentsikoiden ja lentäjien parissa.

Lauantain 9.7.2022 ohjelma

  • 10.00 Fly In -päiväohjelma alkaa
  • 12.00 Tilaisuuden avaus – kaupunginjohtaja Tytti Määttä, kansanedustaja Tuomas Kettunen, Suomen Ilmailuliiton puheenjohtaja Timo Hyvönen
  • 12.30 Pasi Pietarila: Cozy-canardlentokoneen rakennusprojekti (uutinen aiheesta)
  • 13.15 Jarmo Hakala: Radio-ja avioniikkatyöt experimental-lentokoneissa
  • 14.00 Jaakko Kyllönen: Kuhmon lentokentän aurinkovoimala, Leader-hanke
  • 14.45 Timo Hyvönen: Kokemuksia maassa säädettävästä GT-potkurista (esim. vaikutuksista matkanopeuksiin), esittely myös koneen luona
  • 15.30 Flightradar24-palvelu
  • 17.00 Päiväohjelma päättyy
  • Päivän aikana Jarmo Hakala esittelee lentokoneen audioverkoston kokoamista käytännössä ja vastaa kysymyksiin aiheesta
  • 19.00 Ilmailuillallinen kalateltalla

Paikalla on tietenkin lentäjiä ja experimental-rakentajia.
Kentälle ja kentältä pääsee hyvin

Ruokahuolto on kunnossa
Kentällä on perinteiseen tapaan puhvetti ja kuljetukset keskustaan toimivat A. Kyllösen bussilla maksutta ja autoja saa kerholaisilta lainaan, jos on liikkumistarpeita. Polttoainetta (98 V-Power ja diesel) on saatavana joustavasti, ja sitä haetaan Shelliltä lisää tarpeen mukaan.

Avgasia ei valitettavasti kentältä löydy, lähimmät tankkauspaikat ovat Joensuu (Joen Service) ja Kanairin polttoaineverkosto  https://www.kanair.fi/category/10/ilmailupolttoaineet–aviation-fuel . 
Kentällä on hyvin pysäköintitilaa lentokoneille ja autoille. Kentälle voi tulla myös asuntoautolla tai oman teltan kanssa. Kentällä on tapahtuman ajan jatkuva päivystys. Siisti puusee ja keittiö löytyvät. Keittiöön tulee juokseva juomavesi läheisestä lähteestä ja siellä on käytettävissä liesi ja mikroaaltouuni. 

Majoitus Kuhmossa

Majoitusta löytyy Kuhmosta lentokentän telttailun lisäksi moneen lähtöön hotelleista mökkeihin. Paras listaus löytyy https://www.kuhmo.fi/matkailu/majoittuminen/ . Lauantai-illan juhlaillallinen on keskustan rantateltalla, joka tänä vuonna on taas ammattilaisten toteuttama – viime vuoden järjestelyt eivät toimineet optimaalisesti, pahoittelut siitä. 

Tervetuloa Kuhmoon!

Lisätietoja info@kuik.fi ja myös puhelimitse:
Jaakko Kyllönen, sihteeri, 040 – 1612490
Timo Hyvönen, fly in -tiedotus, 050 – 374 8371 
Risto Korhonen, puheenjohtaja, 0400- 382 106

Kannattaa osallistua myös muihin kesän ilmailutapahtumiin:

…ja muita https://www.ilmailuliitto.fi/tapahtumat/