• 21.6.2024 21.31

Kuhmon Ilmailukerho r.y.

Perustettu 1959

Kuhmon lentokenttä 60 vuotta – Fly In ja nuorisoleiri heinäkuussa

kesä 2, 2022

Kuhmon Ilmailukerho järjestää 14. Kuhmo fly in -tapahtuman 8.-10.7.2022. Kuhmon lentokentälle on kutsuttu ilmailijoita kaikkialta Suomesta ja lähimaista. Yleensä tilaisuuteen on osallistunut 50-70 lentokonetta. Nähtävillä olevien lentokoneiden lisäksi kentällä järjestetään esittelyjä ja ohjelmaa kaikille. Yleisölle pyritään järjestämään mahdollisuus päästä lentämään, kuten aiempinakin vuosina. 

Tänä vuonna kentällä järjestetään tapahtuman yhteydessä ilmailuleiri nuorille (10-20 v) ilmailusta kiinnostuneille perjantaista lauantaihin (8.-9.7.). Leirillä kerrotaan ilmailusta, tutustutaan lentokoneisiin ja lennetään sekä lentosimulaattorilla että kerhon lentokoneella. Alaikäisiltä edellytetään huoltajan lupa. Huoltajatkin voivat osallistua leirin toimiin, jos lapset antavat siihen luvan.

Tapahtuman pääpäivä on 9.7.2022 klo 10-17. Ohjelmassa on lentämisen lisäksi esitelmiä mm. etälennonjohdosta, pienlentokenttien roolista liikennejärjestelmässä, lentoradiotekniikasta, kerholle asennetusta Flightradar24-tukiasemasta ja sen palvelusta ynnä muista ilmailuaiheista.

Kuhmon Ilmailukerho omistaa ultrakevyen lentokoneen, ja kerholle on valmistumassa oma lennonopettaja. Kerhon kautta onkin jatkossa helppo päästä kiinni lentolupakirjaan ja matkaamaan ympäri maailmaa ilmateitse itse koneen päällikkönä. Kerhon uudessa kerhotila Nousukiidossa on mahdollisuus lentää lentosimulaattorilla.

Tervetuloa Fly In -tapahtumaan ja tutustumaan kerhon toimintaan muutenkin!