• 13.7.2024 2.07

Kuhmon Ilmailukerho r.y.

Perustettu 1959

Kuhmon Ilmailukerholle uutta kalustoa

huhti 1, 2022

Kuhmon Ilmailukerho on päässyt sopimukseen uuden kaluston hankkimisesta kerholle. Suomen ilmavoimat ovat luopumassa Hornet-kalustostaan, ja kerho saa nyt kaksi käytettyä Hornet-hävittäjää käyttöönsä.

Koneet tulevat kerhon käyttöön arviolta vuosina 2024-2025 ensimmäisten taistelukäytöstä poistuvien koneiden joukosta. Muuntokoulutus kerhon Atec Zephyr -koneeseen tyyppikelpuutetuille lentäjille kestää yhteensä 4 teoriatuntia ja 3 lentotuntia, joten ilmaan pääsee yhden päivän perehdytyksen jälkeen.

Koneet sijoitetaan nykyisen lentokonehallin viereiselle pysäköintialueelle, kunnes kunnon lentokonesuojat saadaan rakennettua. Koneiden ylläpidon kannalta on tärkeää, että niitä käytetään vähintään 1-2 viikon välein. Onkin sovittu, että kentältä lähdetään ns. jälkipoltolla, jolloin kerhon ultraa hieman äänekkäämpi lentokone poistuu kuulumattomiin 1-2 minuutissa.

Kerho toivoo nyt saavansa lisää jäseniä nuorista ja erityisesti vanhemmistakin Top Gun -elokuvan faneista. Kerhon uusi Hornet F-18 on paljon ketterämpi ja tehokkaampi lentokone kuin elokuvan vanhentunut F-14. Kerhon Atec Zephyr -ultrakevyt lentokone on tietenkin lentokustannuksiltaan huomattavasti halvempi kuin tuleva Hornet, mutta lentokokemus uusilla koneilla on aivan erikoinen ja erilainen.

Uusia koneita esitellään kerhon järjestämässä Fly In -tapahtumassa 9.7.2022. Yleisöllä on tilaisuuteen vapaa pääsy.

Kerhon uusilla Hornet-lentsikoilla voi lentää myös ylösalaisin, toisin kuin nykyisellä Zephyrillä.